Hvordan fjerner man lugt fra sko?

Når man har fået et par pæne sko, kan det være utroligt irriterende hvis det hele bliver ødelagt af dårlig lugt. Der kan være mange grunde til at ens sko eller sneakers er begyndt at lugte dårligt, og det er ikke altid man ved hvordan man kan få fjernet lugten fra sine sko.
Derfor har vi i denne artikel samlet nogle metoder som du kan bruge. Når man bruger metoderne gælder det også om at prøve sig frem. Det er nemlig ikke altid garanteret alle metoderne virker, da det blandt andet kommer an på hvordan lugten er opstået. Derfor anbefaler vi dig at prøve dig frem med de forskellige metoder.

Man skal også tit huske på, at det sjældent er selve skoen, som lugter. Tit er det nemlig sålen nede i skoen, som er problemet. Lugten kommer tit, fordi sålen er blevet fugtig og derefter begyndt at danne bakterier – og det er altså disse bakterier, som kan få dine sko til at lugte. Derfor fungerer de fleste af metoderne også ved, at man på forskellige måder forsøger at komme de lugtende bakterier til livs.


Fjern lugt fra sko med bagepulver:

  1. Læg dine skosåler i en vandtæt pose
  2. Tilsæt bagepulver i posen
  3. Luk posen
  4. Lad posen ligge over natten

 

Andre metoder:

Ud over at bruge bagepulver til at fjerne lugt fra sine sko, findes der også mange andre metoder. Som nævnt i starten af det ikke garanteret at nogen af metoderne overhovedet virker. Derfor gælder det om at prøve sig frem, og se hvad der fungerer for en selv.

 

Brug duftkugler:

Et andet simpelt trick er at investere i duftkugler, som man kan lægge i sine sko over natten. Duftekuglerne fjerner ikke kun lugten, men tilfører også en duft til skoen.

Du kan købe duftkuglerne her: Freshening Balls fra Kaps

 

Skift dine skosåler:

Som sagt kan det tit være dine skosåler, som er grunden til dine problemer. Nogle gange kan man heller ikke redde dem og er derfor nødt til at erstatte dem med helt nye såler.

 

Brug et stykke citron:

Denne metode er meget simpel – Du skærer et stykke citron ud og lægger i dine sko over natten.

 

Lavendelolie:

En anden metode fra nettet er at bruge lavendelolie, som du simpelt nok drypper ned i skoen over natten.

 

Læg skoene i fryseren:

Uanset hvor vildt det lyder er der faktisk flere, som siger at det virker. Tricket går ud på at man lægger sine sko eller sneakers i en plastikpose også i fryseren over natten. Derefter skulle kulden gerne dræbe de lugtende bakterier.

 

Her fik du vores 5 bedste metoder til at fjerne lugt fra dine sko. Vi håber du kan bruge dem til noget, og at mindst en af metoderne virker for dig. Hvis du har nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at sende en mail eller lægge en kommentar nedenfor.

 


NYHED: SE VORES EFFEKTIVE CLEANING FOAM FRA KAPS, SOM RENSER OG OPFRISKER SKO OG SNEAKERS MED LETHED.


Skriv en kommentar

Andre kan ikke se din e-mail. Vi håber du vil dele din kommentar med os.