Når man har købt et par pæne sko kan det være frustrerende, hvis det hele skal ødelægges af dårlig lugt og sure tæer. Man kan nemlig ofte stå og tænke hvad man gør ved sure sko på den nemmeste måde.

Det kan være svært at vide hvad man skal gøre, fordi der kan være mange grunde til, at dine nye birkenstock sandaler begynder at luge af fodsved.

Men hvad gør man ved sko, der lugter dårligt?  I denne artikel får du forskellige husråd, som du kan bruge til at fjerne lugten fra dine sko.

Sådan fjerner du lugt fra sko:

  • Brug duftkugler
  • Skift dine skosåler
  • Brug et stykke citron
  • Brug lavendelolie
  • Læg skoene i fryseren
    Du kan læse mere om metoderne nedenunder.

 

Duftkugler til sko:

Et andet simpelt trick er at investere i duftkugler, som man kan lægge i sine sko over natten. Duftekuglerne fjerner ikke kun lugten, men tilfører også en duft til skoen.

Det koster dog en lille smule, men det kan ofte være det hele værd, fordi det er meget effektivt.

Du kan købe duftkugler her: Freshening Balls fra Kaps

 

Skift dine skosåler:

Meget ofte er det faktisk dine skosåler, som er begyndt at lugte. Dette kan være fordi, at du har gået med dem i lang tid.

Det kan desværre ikke altid betale sig at fjerne lugten fra sure sko. Derfor kan det være nødvendigt at købe nye skosåler.

Det er heldigivist ikke særligt dyrt og tager ikke lang tid.

 

Læg et stykke citron i dine sko:

Denne metode er meget simpel – Du skærer et stykke citron ud og lægger i dine sko over natten.

Dette fjerner ofte lugten fra dine sko over natten.

 

Brug Lavendelolie:

En anden metode, som er populær på nettet, er at bruge lavendelolie. Du drypper simpelthen bare nogle dråber i dine sko, hvilket fjerner lugten fra sure tæer og andet.

Du kan også forsøge med andre duftende olier.

 

Læg skoene i fryseren:

Uanset hvor vildt det lyder, er der faktisk flere, som siger at dette råd virker. Tricket går ud på at man lægger sine sko eller sneakers i en plastikpose også i fryseren over natten. Derefter skulle kulden gerne dræbe de lugtende bakterier.


Her fik du et par tricks som du kan bruge til at fjerne lugten fra dine sko. Vi håber ikke længere at du er i tvivl om hvad man gør ved ildelugtende sko, men at du nu har et go-to husråd, som du kan bruge.

Husk at man selvfølgelig ikke kan garantere at det virker. Man bør prøve lidt forskelligt og se hvad, der virker for en selv.

Har du nogen spørgsmål eller kommentarer, håber vi, at du vil lægge en kommentar nedenfor.

En tanke om “Hvordan fjerner man lugt fra sko?

  1. Bo Lundstedt siger:

    Jeg har trådt i en kartellet og kan ikke få lugten væk. Jeg har prøvet at vaske med vand og sæbe, rodalon og fryser trukket. Intet virker har i nogen gode ideer. Med ven hilsen Bo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *