Hvordan renser man lædersko?

Der findes mange forskellige metoder, til at kan rense læder. Nogle gange kan man forsøge med hjemmelavet læderrens, mens man andre gange køber sig til det bedste læderpleje. Det er især hvis man har et par meget sarte lædersko, at det kan være en god ide at investere i ordentligt pleje. I denne artikel vil jeg forsøge at vise de bedste og nemmeste metoder, til at rengøre læder og som bonus vise hvordan du efterfølgende kan bruge polering og skocreme til læder til at få dine sko til at skinne.

Du skal dog huske, at der findes mange forskellige typer læder, som alle skal behandles på hver sin måde. For eksempel skal ruskind og nubuck ikke behandles på samme måde som laksko. Derfor skal du antid undersøge om dine lædersko er specielt sarte, og skal have en speciel behandling.

Vi har delt artiklen op i 3 punkter, sådan at du kan vælge den metode, som passer bedst til dig. Den første er den grundige og betalte læderrens. Selvom det koster en smule kan det godt betale sig, at investere i et rengøringsprodukt til læder. Metode 2 er den hurtigere måde du kan rense læder. Den er rigtig god når du er ude at rejse, fordi du nemt kan have den i lommen, til at opfriske dine sko. Den sidste er den billigste metode, fordi den netop er hjemmelavet. Den er rigtig god, hvis du er på et budget eller bare skal have noget hurtigt læderrens.


Du får i artiklen 3 måder at rense lædersko på:
  1. Den grundige metode
  2. Den hurtige metode
  3. Den hjemmelavede

 

1. Den grundige måde til at rense lædersko:

Brug vores cleaning foam til at rense dine sko.

Cleaning foam er en universal rensesæbe fra kaps, som er meget effektiv til alle slags sko.

Hvis du renser læder er det ikke altid en god ide at bruge en børste, fordi det kan skade skoen. Brug i stedet vores rensesvamp.

Den er utrolig nem at bruge – Det eneste du skal gøre er, at påføre en smule skum på skoen også rense skoen med svampen. Efter det kan du tørre skoen ren for sæbe med en ny klud.

Cleaning Foam fra Kaps (Universal Rensesæbe)

 

2. Den hurtige rengøring af læder:

Brug vores crepe børste, til at rense dine sko.

En crepe børste fungerer helt uden vand og sæbe.

Man kører den bare hen over skoen, også samler den skidt og snavs op og renser skoen

Det er vigtigt at sige, at den ikke renser nær så godt som andre metoder, men den er god til hurtigt at køre over skoene.

Du kan se en video af den her.

Crepe Børste (Ruskind, Nubuck & Læder)

 

3. Den hjemmelavede læderrens:

Der findes en del forskellige hjemmelavede måder, til at rengøre lædersko.

Her får de nogle af de metoder, som vi synes er bedst.

Bland opvaskemiddel med vand og vask skoen med en klud eller blød børste. Når skoen er ren, kan du fjerne skummet med en våd klud.

Har skoen en hvid gummikant, kan du rense den med tandpasta og en tandbørste – Du kan eventuelt også farve den hvid igen med super white.

 

Bonus: Poler dine sko for ekstra effekt

Efter man har renset sine lædersko, er det en rigtig god ide, at bruge skocreme og polering.

Skocreme giver skoen en meget længere levetid, mens poleringen får skoen til at skinne.

Vi har lavet en video, som viser hvordan du gør. Du kan se videoen her.

Skocreme til Læder

Læder Polering (Kaps Perfect Shine)


Dette var mine 3 tips plus en bonus, til at rense læder. Jeg håber du kunne bruge artiklen til noget og hvis du har nogle spørgsmål, kan du altid stille dem nedenfor.

Husk at tjekke Skorens.dk for mere læderpleje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *